Hola, sóc la Sandra Kaur i parlaré una mica sobre alguns plats típics de l´Índia.
La gastronomia de l´Índia és molt variada. Normalment, el que pensem de la gastronomia hindú és que fan molt ús de les espècies, sabors picants i les verdures.
L´Índia pot dividir-se gastronòmicament en 5 regions diferents: nord, sud, est, oest i central. A cada àrea tenen les seves especialitats. A continuació, us parlaré de dos plats força importants de cada regió:
L´Índia pot dividir-se gastronòmicament en 5 regions diferents: nord, sud, est, oest i central. A cada àrea tenen les seves especialitats. A continuació, us parlaré de dos plats força importants de cada regió:
- Aloo gobi: És una espècie de curry sec. És una combinació de patata (aloo) i coliflor (gobi) i diverses espècies. A més a més s´utilitzen altres ingredients com ara ceba, tomàquet... Generalment és de color groc.
Chapati: és un tipus de pa, però fet de farina integral, aigua i sal. Té forma rodona i més o menys es triguen uns 3 minuts a fer-ne un.
Est:
- Rasgula: és un plat originari de la regió de Orissa preparat amb un formatge especial. És popular al sud del país. El plat està fet de boles de formatge, un tipus de xarop, pasta de sèmola, sucre...
- Sandesh: és un mos dolç i molt popular a la regió de Bengala. Es prepara amb llet i sucre, i té un color blanquinós i una forma rodona.
Sud:
- Dosa: és una espècie de crep amb espècies típiques. És un aliment sense greixos i conté una gran quantitat de proteïnes. S´hi utilitza patata, ceba i diverses espècies. Hi han diversos tipus de dosa com la d´ou, la de ceba, la de blat i moltes més.
Oest:
- Khakhra: és un pa pla molt popular de la ètnia Guyarat. Se sol menjar com un berenar elaborat amb farina de blat i oli.
Fonts: http://es.slideshare.net/escolagirasol/gastronoma-de-lndia
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada