dijous, 31 de març del 2016

26.- Els casaments

Hola, som la Carlota i la Valeriya, i en aquesta entrada explicarem els rituals bàsics dels casaments hindús.

Els casaments a l'Ídia estan basats en una sèrie de pràctiques socials- religioses i creences que es remunten allà per l'any 2000 aC. L'esperit del casament el representa la confiança sagrada samskara.

Sempre hi són presents els dos pilars més importants de l'hinduisme, que són la reencarnació, i l'universalisme. Aquesta cerimonia està plena de símbols religiosos.

La cerimonia consta de tres rituals bàsics, què són els següents:
L'homa, que és l'ofrena al foc. 
El panigrahena que indica el vincle d'unió dels nuvis.
El ritual satapadi, on els nuvis han de donar set voltes al voltant del foc sagrat. 


Vestimenta de la núvia:

La nuvia sol vestir-se de vermell. amb múltiples decoracions i brodats amb fils d'or, i amb abundants joies i abaloris.

Vestimenta del nuvi:

Aquest vesteix de la mateixa manera que la núvia, amb bordats de cotó.
El nuvi, com a mostra d'acceptació de la núvia, col·loca al voltant del seu coll un collar de flors, per demostrar felicitat i fidelitat a aquesta. 

Realitzen diferents passos per mostrar la prosperitat del matrimoni:
  • El nuvi ruixa els cabells de la núvia amb una pols de color vermell, per indicar que està casada. 
  • I un cop ja casats, els nuvis reben una pluja d'arròs, per indicar prosperitat, com en altres cultures. 
En un principi aquesta religió no prohibeix casaments de gent d'altres religions, ja que al no ser una religió dogmàtica, reconeix com a vertaderes les altres religions, tot i que no comparteixi les seves doctrines. 
    

25.- Què significa la bandera de l´Índia?

Hola! Sóc la Sandra Kaur i parlaré una mica sobre què significa la bandera hindú.

La bandera de l'Índia, també coneguda amb el nom de tiranga, que significa "tricolor", està composta per tres franges horitzontals de la mateixa mida, de color taronja la superior, blanc la central i verda fosca la inferior. Al centre, hi té una roda de color blau fosc, coneguda amb el nom d'Ashoka Chakra.

La bandera és també el símbol de l'exèrcit hindi, col·locada diàriament a les instal·lacions militars. 

El color safrà significa el coratge, el sacrifici i l'esperit de renúncia, el blanc la puresa i la veritat, i el verd la fe i la fertilitat. La roda representa el caràcter dinàmic d'un canvi pacífic, realitzat de forma progressiva.
S'ha de destacar que el color que s'usa actualment a la part alta en totes les seves formes és un color carbassa en comptes de safrà.

La bandera va ser dissenyada per Pingali Venkayya.

Les especificacions de la bandera requereixen que la bandera sigui feta només de "khadi", un tipus especial d'estambre teixit a mà.

dimarts, 29 de març del 2016

24.- Entrevista a una membre d'una ONG

Bona tarda! Sóc l'Aina. Durant aquesta setmana santa he aprofitat per fer una petita entrevista a la meva cosina, la qual és membre d'una ONG a l'Índia, per aprofitar la seva experiència i adquirir més coneixements. Aquí teniu:

A quines ciutats vas estar? Primer, vaig estar per petits poblats com Shani Shingnapur, i després també vaig residir a Bombai uns dies per afers de treball.

Quant temps vas passar a l'Índia? Aproximadament uns 2 mesos.

Què feies allà, exactament? Vaig estar uns dies a una casa d'acollida amb nens petits; els acompanyàvem a l'escola, els ensenyàvem les nostres tradicions, dinàvem i sopàvem amb ells, en teníem cura, per la tarda veiem pel·lícules a una gran pantalla que hi havia al poble, un regal d'un home ric... Sobretot intentàvem que els nens i nenes ho passessin bé i gaudissin. Més tard, vaig ser traslladada a un hospital del mateix poble i allà es podria dir que actuava com una enfermera: ajudava als metges amb les medicacions, tenia cura dels pacients, explicava a aquells que s'havien curat a prevenir enfermetats...

Mentre treballaves amb la ONG, on residies? Tenia una petita habitació assignada a la casa d'acollida, on hi havia un llit amb mosquitera, una tauleta de nit i una petita calaixera. 

També menjaves amb els nens i nenes? O els membres de la ONG teníeu alguna mena de privilegi? A diferència dels nens, és cert que ens oferien coberts, però els vam rebutjar perquè ens semblava de molt mala educació menjar amb ells sabent que els nens no en tenien. Sempre menjàvem arròs, i ho feiem amb els dits, assaguts al terra de la casa.


Pots explicar una mica què feien els nens durant el dia? Al matí s'aixecaven molt d'hora, esmorzaven l'arròs i marxaven a l'escola, on, per arribar, havien de caminar més d'una hora. Tenien diverses hores de classes (matemàtiques, llengua, geografia...)i dinaven allà, i després tornaven a la casa. Més tard, anaven a buscar aigua o bé jugaven a pilota, veien pel·lícules... Per la nit sopaven i abans de ficar-se al llit, es treien la roba que duien i la rentaven, perquè no en teníen més.

Ja que l'època quan vas anar era Nadal, vau celebrar-ho d'alguna manera? Sí! Vam compartir amb ells el que seria un tió, i per cada nen o nena hi havia algun regal com una pilota, una samarreta, una nina... Quan van veure els regals, van emocionar-se moltíssim, perquè mai n'havien tingut.

Per què creus que els nens de l'Índia són diferents als nens d'aquí? Perquè ells són feliços amb el que tenen, i no tenen gairebé res. Es consideren afortunats per menjar cada dia i poder anar a l'escola, i això són coses que malauradament els infants de la nostra societat no poden apreciar.

dimecres, 23 de març del 2016

23.- Restaurants hindús a Barcelona

Hola! Sóc la Carlota i en aquesta nova entrada us aportaré informació sobre els tres restaurants hindús més importants que trobem a la nostra ciutat: Barcelona, per demostrar que l'art culinari hindú s'estén per tot el món.

El primer restaurant del que us parlaré és el Restaurant Bembi. Bembi és una paraula que normalment s'utilitza a Mumbai, i significa melic, que és la connexió entre el nadó i la mare. Amb això, el restaurant Bembi pretén crear una connexió entre l'Índia i Barcelona. El restaurant Bembi conté una carta molt variada amb receptes de totes les regions de l'Índia. Es caracteritza per dividir la carta en menjars suaus pels que s'inicien a aquest tipus de degustacions, i en menjars menys suaus per tots aquells que ja siguin autèntics fans d'aquest. No és gaire car, i té molta repercussió per la ciutat. També es troba a Madrid. Els seus plats són receptes de l'Índia moderna. Els cuiners, el que més intenten és crear noves sensacions i experiènces amb cada plat que serveixen. 

El següent restaurant és el Rangoli, del qual jo ja en tenia coneixement. Rangoli és el nom d'un art popular de decoració clàssica a l'Índia, la qual s'han inspirat per decorar el restaurant. El restaurant Rangoli, situat a la Barceloneta, és un espai hindú sofisticat i que també, com el Bembi, es caracteritza per servir receptes de totes les regions de l'Índia. Va ser obert al públic el dia 1 d'abril del 2015. 

I per últim, però no per això el menys important, el Restaurant Gandhi. Situat a la vora de Plaça Catalunya, ofereix plats no gaire cars i accessibles per a tothom. És un restaurant de cuina índia i guiant-me per les opinions de clients, es pot dir que és un restaurant normal, amb res gaire destacable, molt cuidadós i net, i les racions de menjar que serveixen no destaquen per tenir molta quantitat, pero tampoc per quedar-se amb gana.


 





22.- Resultats del qüestionari!

Bon dia! Sóc l'Aina. Avui us porto els resultats del qüestionari que vaig crear. Amb aquest, pretenia comprovar els coneixements que la gent propera a mi tenia sobre la cultura hindú. Aquí teniu!














dimarts, 15 de març del 2016

21.- Arquitectures de l´Índia

Hola! Bona tarda, som la Valeriya i jo la Sandra i avui parlarem una mica de l'art de l´Índia.
L'art a l'Índia es caracteritza principalment per ser un reflex de la complexa societat hindú, multiètnica i multicultural.
Té un caràcter principalment religiós i ha servit com a mitjà de transmissió d'idees per part de les diverses religions que han format l'Índia al llarg de la seva història: hinduisme, budisme, islam, cristianisme...
Un dels fets determinants en la construcció de la cultura hindú ha estat la diversitat ètnica dels múltiples pobles que han anat arribant a les seves terres. Aquesta barreja de pobles i cultures ha produït un art de gran diversitat estilística i formal, on conviuen diverses tendències artístiques segons la regió.
Aquestes són algunes de les obres d'art més destacades a l´Índia:

Escultures del Rock Garden, de Nek.


Cort Suprema (1953), de Le Corbursier.



El Hawa Mahal o «Palau dels Vents», a Jaipur (1799)


dissabte, 12 de març del 2016

20.- Dansa i música

Hola! Sóc la Valeriya. Avui us explicaré com és la música i dansa hindú.

Dansa




Hi ha 3 tipus de danses: clàssiques, folklòriques i tribals.
Les danses més populars són: Bharata Natyam, Kathakali, Mohini Attam, Odissi, Kuchipudi , Kathak i Manipuri. Es diferencien per la seva tècnica i vestuari. Tenen en comú la combinació del llenguatge de les mans, el cos i la cara, interpretant així històries d'índole devocional i d'amor humà.

Les danses clàssiques combinen la música en viu, una rica ornamentació i un colorit vestuari. Una altra característica de les danses de l'Índia és la combinació de sensualitat i pudor.

Música


La música tradicional de l'Índia és també coneguda com a música carnàtica o Karnataka.Tota la música Índia comprèn els mateixos conceptes bàsics que són l'escala o raga i el ritme o tala. Els primers instruments musicals van ser una mena de trompeta o nadasuaram. El contingut de les cançons de la música carnàtica és necessàriament religiós, específicament en la religió i corrent de pensament Hinduista.
La música clásica Indostaní és sobretot vocal, molts dels instruments van ser dissenyats i avaluats quant com emulaven la veu humana.

Instruments musicals tradicionals:



Veena: és un tipus de llaüt


 Sarod: una altra variant del Veena


Santoor: és un tipus de cítara


Fonts: http://www.revistaluciernaga.com.ar/articulosrevistas/20_danzaymusicaindia.htm
https://sites.google.com/site/desdelasraicesdelamusica/home/musicindia

dimarts, 8 de març del 2016

19.- L'educació i les escoles

Bona nit! Sóc l'Aina. Aprofitant l'estança d'una persona de la meva família recentment a l'Índia, he parlat amb ella per informar-me una mica sobre com és realment la vida allà. Així doncs, les properes entrades que aniré publicant seran a partir d'informació proporcionada per ella. Comencem, doncs, amb la primera entrada: l'educació i les escoles. 
Tots sabem que a l'Índia, malauradament, les escoles no són com les que tenim a Europa, als Estats Units, Canadà... Això és perquè l'Índia és un país bastant més pobre. Tanmateix, sí que hi viuen persones adinerades que reben una molt bona educació, però aquesta minoria tan privilegiada no representa la situació de les famílies més pobres. Aquí teniu una petita presentació de com és l'educació a l'Índia:


divendres, 4 de març del 2016

18.- Esports a l'Índia

Hola! Sóc la Carlota i aquesta nova entrada del blog tractarà sobre els esports tradicionals i més practicats a l'Índia.
El primer es Hoquei Herba, ja que és l'esport nacional i té un dels millors equips del món. Tot i que el hoquei és l'esport nacional, molts dels esportistes prefereixen practicar el Cricket, que és similar al hoquei però enlloc d'utlitzar un estic, s'utilitza un bat de beisbol.


També hi ha el Polo, adaptat dels colonitzadors britànics. Aquest es un esport de pilota que consisteix en dos equips muntats a cavall que han d'intentar passar la pilota per una porta colpejant-la amb una mena de maça.




El Gran Premi de l'Índia: són les curses de Fórmula 1, les quals se celebren a l'Estadi Nacional de Baddh. Aquí teniu un mapa de l'Estadi Nacional de Baddh: