Hola, sóc la Sandra i avui explicaré dues receptes típiques que fan a l´Índia Occidental i especialment a casa meva. Combinaré un plat vegetal i un curry de pollastre.
Crestes vegetals (Punjabi samosa)
---> Per al farcit:
- 5 patates mitjanes bullides
- 2 cullarades d´oli d´oliva
- Mitja tassa de pèsols frescos
- 1 cullerada de llavors de comí
- Mitja cullerada de coriandre en pols
- 1 cullerada de comino en pols
- Mitja cullerada de garam en pols
- Mitja cullerada de xile picant i picat
- Mitja cullerada de gingebre picat (opcional)
- 1 cullerada de alholva i sal
---->Per la massa:
- 2 tasses de farina de blat
- Mitja cullerada de sal
- 4 cullerades d´oli d´oliva
- Aigua
- Per preparar el farcit, pelem i triturem les patates bullides, i ho deixem reposar.
- Saltegem els pèsols fins que quedin ben tous. Després afegim el gingebre, xile i la alholva. Mesclem bé i seguim fregint durant un par de minuts més. Afegim les patates, totes les espècies i la sal.
- A continuació, mesclem la farina, l´oli, la sal i l´aigua fins aconseguir una massa suau.
- Amb les mans, prepararem 10 petites proporcions de massa on aplanem cada un amb el corró fins aconseguir un diàmetre de 12 cm. Després tallem la circumferència per la meitat i dobleguem formant un petit con Per asegurar-nos que està ben tancat, mullem les cantonades amb una mica d´aigua i les enganxem.
- Introduïm 2 cullerades de farcit en el interior i tanquem la part superior del con, enganchan de nou les cantonades amb una mica d´aigua.
- Repetim aquest procés amb la resta.
- A continuació les fregirem amb oli a foc suau, fins que quedin d´un color daurat i cruixents.
- Servim les crestes acompanyades de chutney de menta.
Pollastre masala (Chicken tikka masala)
- Peces de pollastre tandoori
- 3 cullerades d´oli d´oliva
- 2 cebes mitjanes picades
- 2 tomàquets picats
- 1 cullerada de pasta de gingebre i all
- Mitja cullerada de cúrcuma en pols
- Mitja cullerada de comí en pols
- Mitja cullerada de coriandre en pols
- Mitja cullerada de garam masala
- Mitja cullerada de xile picant en pols
- Mitja cullerada de fulles d´alholva en pols
- 50 ml de nata líquida
- 1 cullerada de coriandre fresc picat
- Calentem l´oli en la paella i daurem les cebes. Afegim la pasta de gingebre i all. Ho cuinem durant un par de minuts.
- Incorporem la cúrcuma, el xile, el comí i el coriandre en pols. Després afegim el tomàquet i guisem durant uns 15 minuts o fins que l´oli es separi de la masala.
- Afegim el pollastre, alholva i el garam masala i mitja tassa d´aigua. Guisem durant 5 minuts més.
- Mesclem amb la nata i el coriandre fresc. Finalment, guisem 2 minuts més (és important que la salsa quedi una mica espesa).
FONT: COCINA INDIA PARA OCCIDENTALES - Anand Singh Negi
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada